Over ons

Zet een Twentse en Zeeuwse dame bij elkaar, veel nuchterder kan het niet worden toch?

Zo staan wij ook in het leven, met beide voeten op de grond.

Toch hebben wij door de jaren heen ontdekt en ervaren, dat een holistische kijk op klachten (en eigenlijk op het hele leven) grote meerwaarde heeft.

Een lichamelijke klacht hoeft niet per sé een lichamelijke oorzaak te hebben. En als je boze buien hebt, kan dat net zo goed te maken hebben met iets fysieks (hormonen bijv) als met je emotionele toestand...

Wij zijn Manon en Miriam. Inmiddels beiden Holistisch Therapeut, Reiki Master en Santai Guasha Therapeut. Miriam is daarnaast ook Cyclus Therapeut. We staan nu in de kracht van ons leven, maar weten als geen ander dat je er moeite voor moet doen om je energie op peil te houden en (dus) in balans te zijn. Werk, gezin, sporten, huishouden, het is voor iedereen soms moeilijk om alle ballen hoog te houden.

Daarom volgden wij een opleiding tot Holistisch Therapeut en Santai Guasha Therapeut en werden ook allebei Reiki Master. Het hielp ons in onze zoektocht naar balans. Veel spanning in het hoofd en in het lichaam kunnen we nu beter beheersen of wegnemen. Omdat Miriam rond haar 38-40 ook nog eens last kreeg van forse overgangsklachten, heeft zij zich daarin ook gespecialiseerd. Inmiddels weet zij, dat je deze klachten vaak met eenvoudige methodes kunt verhelpen of verminderen, waardoor het leven een stuk leuker wordt.

Het gevoel wanneer je merkt dat je veel lekkerder in je vel zit en alle positieve reacties van (oefen)cliënten, creëerden bij ons de behoefte om een eigen praktijk op te richten, zodat we nog meer mensen kunnen behandelen.

In onze praktijk proberen we iedereen die daar behoefte aan heeft te helpen om de positieve energie terug te vinden of te behouden. Dat doen we met het holistische principe in het achterhoofd. Daar is niks zweverigs aan, het werkt, zo hebben wij al heel vaak ervaren!

Daarom hebben we Curazon opgericht.

Curazon:

Curazon is een praktijk waarin we mensen willen ondersteunen die onrust, pijn of klachten ervaren op lichamelijk, emotioneel of geestelijk gebied. Dat doen we door klachten te behandelen, te helpen en leren ontspannen en/of in balans te komen, zodat de cliënt weer fit wordt en zingend en springend door het leven kan gaan.

In onze ogen wordt er bij de Westerse geneeskunde nog te vaak uitgegaan van lichaam en geest, als aparte "systemen", die los van elkaar klachten kunnen geven. Maar wij zijn er - net als de Oosterse geneeskunde - van overtuigd dat lichaam, geest, emoties, gedragspatronen en zelfs het spirituele samenwerken en invloed op elkaar hebben. Als je mensen zo goed mogelijk wilt helpen, moet je dus ook naar dat geheel (holistisch) kijken. Dat doen we bij Curazon.

Let op: we vinden de Westerse geneeskunde zeker niet onzinnig. Maar wij zijn van mening dat we die behandelingen kunnen aanvullen en optimaliseren met onze behandelmethodes. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met onze behandelingen en iedereen die bij ons weggaat is blij verrast door het resultaat na een behandeling. En ook niet onbelangrijk: onze behandelingen werken sowieso ontspannend, wie wordt daar nou niet blij van!

Mocht er trouwens toch een keer iets niet naar wens verlopen, dan gaan wij graag met de cliënt in gesprek. Wij zijn ook aangesloten bij de beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) het GAT (Geschillencommissie Alternatief Therapeuten).

Als CAT-therapeuten vallen wij onder Wkkgz klacht- en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over onze klachtenregeling, zie: https://gatgeschillen.nl

Wij werken als CAT-therapeuten volgens de richtlijnen van de GAT beroepscode. Voor meer informatie, zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/