HOLISTISCHE THERAPIE

Iedereen kampt wel eens met klachten. Lichamelijk, emotioneel, mentaal. Een lichamelijke klacht kan een lichamelijke oorzaak hebben, pijn in je knie kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een scheurtje in de meniscus. Maar het is ook heel goed mogelijk dat een lichamelijke klacht een hele andere oorzaak heeft, op emotioneel of mentaal vlak. Denk aan hoofdpijn, die veroorzaakt wordt omdat je veel verdriet hebt om een dierbare die is overleden (emotionele oorzaak) of omdat je je zorgen maakt om je kind (mentaal). Het omgekeerde kan ook; iemand is boos (emotioneel) omdat hij een hernia heeft (lichamelijk) of gefrustreerd (emotioneel) omdat hij vindt dat hij fouten gemaakt heeft en het idee heeft te hebben gefaald (mentaal). En misschien heeft u ook wel eens gehoord van mensen die last hebben van emotionele schommelingen (boosheid, plotseling verdriet) door hormoonschommelingen tijdens de overgang of gedurende de menstruatiecyclus (lichamelijke oorzaak).

Welk type klacht je ook hebt, lichamelijk (bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, vermoeidheid), emotioneel (zoals angst, lusteloosheid, verdriet, boosheid) of mentaal/geestelijk (denk aan stress, depressie, onzekerheid en onrust), het zorgt voor disbalans in je systeem. Ook energetische en spirituele vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoog gevoeligheid en blokkades in je chakrastelsel kunnen je uit evenwicht brengen. 

Als Holistisch Therapeut gaan wij aan de hand van jouw klacht op zoek naar de oorzaak en helpen je om weer terug in balans te komen en de energie te laten stromen. Daarvoor zetten we verschillende methoden in, zoals klankschalen, edelstenen of kaarten. De basis is reiki. 

Bij reiki ga je liggen of zitten op onze behandeltafel, zodat je goed kunt ontspannen. We houden de handen tegen of boven je lichaam. Zo kunnen we energie doorgeven. Een reikibehandeling zorgt ervoor dat je energie weer beter gaat stromen, waardoor het zogenaamde zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Soms voelt iemand een bepaalde warmte, kou of trilling. Het komt ook voor dat iemand bijvoorbeeld bepaalde kleuren ziet. En zo zijn er heel veel verschillende mogelijkheden van wat je kunt merken van een reikibehandeling. Je komt hoe dan ook tot rust en je lichaam, ziel en geest komen zo weer in balans.

 

Naast de reiki maken we ook gebruik van andere technieken. We hebben inmiddels veel ervaring met het gebruiken van klankschalen, edelstenen, inzichtkaarten en andere technieken. Samen met jou beslissen we wat het beste bij jou en je klacht past.

De volgende technieken kunnen (naast de reiki) onder andere worden ingezet:

  • Klankschalen / koshi’s
  • Edelstenen
  • Inzichtkaarten
  • Pendel
  • Opstellingen
  • Coaching

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten zijn er meestal meer behandelingen nodig. Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.

klankschalen
koshi's